الخميس، 19 يونيو 2014

طريقة عمل القطايف الرمضانية

اهلا بيكم من جديد بنقدم ليكم جديد مطبخ رمضان وحلويات مصرية بالصور والمقادير طريقة عمل القطايف الرمضانية بثلاث طرق جديدة وحصرية لشبكة فتكات عرب ضمن المطبخ المصري 1435 عشان بعد مانفطر ونشرب العصير وناكل الوجبة الرمضانية علي مائدة الافطار عند اذان المغرب هنحلي طبعا باحلي قطايف في الزيت مقلية لذيذة طبعا وانا شخصيا بعشقها وبموت فيها البت زينات كمان وبنت اختها عدلات عارفه انا بيموتو بالقطايف بالجبنه بصراحة طعمها لذيذ وجنان 
دلوقتي يابنات هنتكلم عن مقادير عجينة القطايف لو حبة تعملي القطايف في البيت بنفسك  هقولك بقا هتجيب مقدار من الدقيق وليكون 3 او 4 اكواب من الدقيق – معلقتين سكر كبير – معلقة صغيرة بيكنج بودر – 1 معلقة صغيرة خميرة – 1/2 كوب ماء 
حلويات رمضانية سهلة 2014
طريقة التحضير :
1- قومى بخلط كلا من الدقيق وضيفى عليه نصف كوب ماء و1/2 معلقة بيكنج بودر والسكر والخميرة واعجنى الخليط حتى يكون القوام متناسق 
2- احضرى كوب وقومى بتقطيع القطايف على هئية دوائر 
3- احضرى صينية الفرن وقومى بدهنها بالزيت 
4- قومى برص الدوائر فى صينية الفرن على درجة حرارة متوسطة 
5- ادخلى الصينية الى الفرن حتى تصبح ذات اللون الاحمر 
8- اخرجى الصينية من الفرن واتركيها جانبا حتى تبرد
9- جهزى المكسرات وهى عبارة عن عين جمل وفسدق وزبيب ولوز وجوزهند وسكر 
10- افتحى العجينة وقومى بحشو المكسرات داخل العجينة وغلق العجينة 
11- قومى برص القطايف فى طاسه زيت حتى يصبح لونها احمر 
12- اخرجى القطايف واغمسيها فى طبق الشربات ثم اخرجى القطايف وضعيها فى طبق التقديم 
13- زينى القطايف ووضعيها فى طبق التقديم 
ثانيا : طريقة عمل قطايف بكريمة الشيكولاته من مطبخ منال العالم 
المقادير:-
www.fatakat-ar.com قطايف بكريمة الشيكولاته_6975
اولا مقادير العجينة وتتكون من هاتي كوبتين من الدقيق – ونصف كوبيه من السميد الناعم – 3 معالق صغيرة من البيكنج بودر – 3 اكواب من الماء 
مقادير تحضير كريمة الشيكولاته 
1/2 عبوة من الشيكولاته – 1 كوب قمير – معلقة من العسل ومعلقة من الفانيليا 
طريقة تحضير  عجينة القطايف 
1- قومي بخلط كل من الدقيق والسميد والبيكنج بودر والماء  والسميد وضعيهم في الخلاط ثم شغلي الخلاط الكهربائي لضرب المكونات معا
2- اتركي العجينة حتي تختمر لمدة ربع ساعه 
3- لتحضير كريمة الشيكولاته قومي بعمل الاتي  هاتي طبق غويط وحطي فيه  القيمر 
4- ارفعي الطبق علي النار حتي يسخن القيمر 
5- اسكبي كلا من الشيكولاته والعسل والفانيليا علي وجهم  وقلبي المكونات واتركيها لتتطهو  وتصبح كريمة شيكولاته ناعمة 
6- هاتي صاج فرن وضعي بيه فوطة مطبخ 
7- ارفعي الصاج علي النار ليسخن تماما 
8- اسكبي العجينة علي الصاج علي شكل اقراص حسب الحجم 
9- إنتظري قليلا إلى أن تتكون ثقوب على سطح الأقراص ويجف سطحها تماما. باستعمال ملعقة عريضة إرفعي الأقراص بخفة وضعيها على الفوطة. دعي أقراص القطايف تبرد تماما قبل التشكيل.
10. أمسكي قرص القطايف وأقفلي طرفه ليتكون لديك قمع صغير، إملئي القمع بكريمة الشوكلاتة وانثري عليها البندق المجروش. قدمي القطايف مباشرة

المصدر 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق