الخميس، 1 أغسطس 2013

سمك الهامور بالفرن 2014


اهلا وسهلا بيكم فى مطبخ حياتى - طبخات السمك المشوى - اشهى الاكلات العربية والغربية 2015
(الان شرح طريقة عمل سمك الهامور المشوى في الفرن بالصور )
هقولك مكوناته بسرعة كده عشان نخش علي الطريقة
الهامور بالفرن بالصور فيليه الهامور
1/4 معلقة خردل صحيح - 1/2 معلقة كزبرة - فلفل اسود - 1/2 معلقة صغيرة شطة - 1/2 معلقة كمون 5 قطع فيليههامور - 1/4 معلقة زيتون - 3 فص ثوم -عود بصل اخضر مفروم - معلقة زنجبيل - معلقة عصير ليمون - معلقتين خل - 12حبة ربيان- بطاطس مسلوقة - جبن براميزن ناعم

الان الطريقة :
1- ثبتى الرف علي الفرن بشكل صحيح
2- قمى بتسخين الفرن الى درجة 180 درجة
3- هاتى كام طبق للفرن - او اطباق صالحة لاستخدام داخل الفرن
4- فى وعاء الهاون حطى الخردل , الكمون و الفلفل و الشطة استخدمى يد الهاون لجرش البهارات لتصبح مجروشة
5- رشى ربع خليط البهارات على قطع الهامور ثم ضعى عليه قليل من الملح
6- حطى زيت الزيتون في مقلاة واسعة واتركى المقلاة حتي يسخن الزيت ثم ضعى قطع الهامور في المقلاة
7- فى نفس المقلاة ضعى الثوم و البصل و الزنجبيل و بالمعلقة الخشبية قلبى الخلاطة حتى تظهر رائحة الثوم اضيفى الروبيان وقلبيه حتي يكون لونه محمر
8- حطى عصير الليمون و الخل - ثم قومي بنقل الروبيان في طبق اخرى
9- فى نفس المقلاة ضعى خليط البطاطس و البهارات المجروسة ثم اعجنى البطاطس بادوات لعجن البطاطس
10- وزعى خليط البطاطس على قطع الهامور و وزعى حبيات الروبيان علي البطاطس
11- ضعى قليل من الجبن علي الهامور
12- ضعى فيليه الهامور في الفرن لمدة مابين 30 الي 35 دقيقة
13- ثم قدمى الفيليه في طبق التقديم وبالهناء والشفاء
كنت مع مطبخنا للجميع - مطبخ كل العرب - اشهى الاكلات العربية والخليجية 2014


المواضيع المتشابهه:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق